Alwel is een echte buurtcorporatie. Wijkconsulenten en complexbeheerders werken in de buurten en wijken dicht bij onze bewoners. Zo zijn wij op de hoogte van wat er speelt in een wijk en kunnen bewoners ons makkelijk bereiken. Met de onderstaande verhalen en artikelen geven wij u een beeld van ons werk in de wijken en vertellen bewoners hun ervaringen.

Project Wonen+ brengt wijkbewoners met elkaar in contact

Ilse Hontelé is zonder twijfel een van de actiefste bewoners in de Bredase wijk Kesteren Muizenberg. Via het project Wonen+ kreeg ze voorrang op een woning. In ruil daarvoor doet ze vrijwilligerswerk in de wijk en heeft ze een maatjesproject voor 65-plussers opgezet. ‘Het is een heel mooie manier om nieuwe contacten op te doen in de wijk.’

Lees het artikel "Project Wonen+ brengt wijkbewoners met elkaar in contact"

Al vijftig jaar gemoedelijk naast elkaar in de Kroeven

In januari 2018 wonen ze vijftig jaar naast elkaar in de Haverschmidtlaan, in de Kroeven, in Roosendaal. Meneer en mevrouw van Loenhout op nummer 17, meneer en mevrouw Tireliren op nummer 19 en mevrouw Buijsen-Gabriëls op nummer 15. ‘We hebben elkaar nooit overlopen in die vijftig jaar. Maar als het nodig is, dan zijn we er voor elkaar.’ In de woonkamer van de familie van Loenhout vertellen ze hoe het is om een halve eeuw naast elkaar te wonen.

Lees het artikel "Al vijftig jaar gemoedelijk naast elkaar in de Kroeven"

Etagecontactpersonen zeer waardevol bij grootonderhoud Moerwijkzichtflat

In haar woonopgave zoekt Alwel (voorheen AlleeWonen) steeds nadrukkelijker de samenwerking met bewoners. Zo waren bij de voorbereiding en uitvoering van het grootonderhoud in de Bredase Moerwijkzichtflat 25 etagecontactpersonen (ECP’ers) actief. Zij zorgden als “tussenpersonen” voor een verbinding tussen de plannen van de woningcorporatie en de wensen van de 241 huishoudens. Guus van Dongen en Lydie Koning vertellen over hun ervaringen als ECP’er.

Lees het artikel "Etagecontactpersonen zeer waardevol bij grootonderhoud Moerwijkzichtflat "

Repair Café Haagse Beemden: “Weggooien, mooi niet"

Op het eerste Repair Café in het Heksenwiel in de Haagse Beemden komen zeventien mensen af. We schrijven 3 januari 2015. Twee jaar en ruim 550 reparaties later gaat AlwelBelicht in gesprek met de initiatiefnemers van Repair Café Haagse Beemden, Gerard en Roos Janssen. Zij vormen de drijvende kracht achter het maandelijkse initiatief waarbij alles draait om laagdrempelige en goedkope reparaties van kapotte spullen door vrijwilligers. Alleen de eventuele materiaalkosten moeten worden betaald, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Gerard: ‘Onze leus is: “Weggooien, mooi niet”.

Lees het artikel "Repair Café Haagse Beemden: “Weggooien, mooi niet""

Hartverwarmende burenhulp

“We moeten het met elkaar doen, want de bezuinigingen in de zorg gaan gewoon door". We zitten op de koffie bij Lieske van den Broek en haar man Piet. Lieske staat dag en nacht klaar voor haar buren in het seniorencomplex Westzigt in de Bredase wijk Tuinzigt.

Lees het artikel "Hartverwarmende burenhulp"