Alwel heeft haar dienstverlening zo ingericht dat zoveel mogelijk geld ten goede kan komen aan het betaalbaar houden van het wonen. Dat scheelt onze huurders in hun portemonnee. Veel zaken kunnen huurders 24 uur per dag online met ons regelen. Zo blijft er meer tijd over voor huurders die zichzelf wat minder goed kunnen redden en extra aandacht nodig hebben. Via een telefonisch of persoonlijk gesprek bieden wij maatwerk als dat nodig is. In onderstaande verhalen en artikelen geven wij u meer informatie en voorlichting over onze dienstverlening.

Geld voor duurzaamheid en nieuwbouw in Breda

De fusie van AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur levert geld op: maar liefst twaalf miljoen euro, voor de komende vijf jaar. Het geld gaat naar de huurders en huizen in de drie gemeenten: Etten-Leur, Breda en Roosendaal. Hoe het geld wordt besteed, bepaalt Alwel samen met de huurdersorganisaties. Willem Scholten is vicevoorzitter van de huurdersorganisatie in Breda (CHAB). Hij legt uit waar vier miljoen voor Breda naar toe gaat.

Lees het artikel "Geld voor duurzaamheid en nieuwbouw in Breda"

Samen werken aan wonen en wijken

Op 1 januari 2018 fuseerden Woonstichting Etten-Leur en AlleeWonen tot één corporatie: Alwel. Vanaf 16 april treden we dan ook zo naar buiten. Samen werken we aan wonen en wijken. In het filmpje zie je onze plannen, zodat je weet wat je van ons mag verwachten.

Lees het artikel "Samen werken aan wonen en wijken"

Op weg naar energiezuinige en comfortabele woningen

Hoe kunnen we met z’n allen zorgen dat de opwarming van de aarde beperkt blijft en bijdragen aan een beter klimaat? Wereldwijd hebben landen afspraken hierover vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs. De hele wereld moet zijn steentje bijdragen om de CO2 uitstoot radicaal te verlagen naar bijna 0 in 2050.

Lees het artikel "Op weg naar energiezuinige en comfortabele woningen"

Tips om je stookkosten te verlagen

Lekker warm en knus voor de kachel op een winteravond. Zeker als het buiten guur en koud is. Met de winter voor de deur gaan we ook weer meer stoken. Hoe kun je ervoor zorgen dat je stookkosten niet onnodig hoger uitvallen? Vooral bij woningen die nog niet goed geïsoleerd zijn, kun je geld besparen als je slim stookt. Hoe? Wij geven je enkele tips.

Lees het artikel "Tips om je stookkosten te verlagen"

Hoe gaat Alwel om met asbest?

Sinds 2014 voert Alwel (voorheen AlleeWonen) een systematisch asbestbeleid. Afgelopen jaar is de aandacht voor asbest verder aangescherpt , onder meer vanwege strengere regelgeving. Toon Laro, adviseur vastgoedbeheer, legt uit hoe Alwel met asbest omgaat. ‘We kiezen voor een aanpak waarbij we de risico’s zorgvuldig afwegen tegen de kosten. De gezondheid van onze bewoners staat daarbij uiteraard voorop.’

Lees het artikel "Hoe gaat Alwel om met asbest? "

Bezuinigen op je inboedelverzekering? Een verkeerde besparing!

Onze opzichters en beheerders maken het steeds vaker mee. Huurders worden geconfronteerd met schade in hun woning of appartement, maar hebben geen inboedelverzekering afgesloten. Dat betekent dat ze zelf voor alle kosten moeten opdraaien: kosten voor vervanging van spullen, maar ook de bijkomende kosten, voor bijvoorbeeld, schoonmaak en herhuisvesting bij een onbewoonbare woning. En die lopen razendsnel torenhoog op. Met een inboedelverzekering van een paar euro per maand ben je tegen al die kosten verzekerd. Dat je schade hebt, is op zich al ellendig genoeg.

Lees het artikel "Bezuinigen op je inboedelverzekering? Een verkeerde besparing!"